От всеки отричан
ще искам живот,
ще бъде обичан
с нов хороскоп.
Аз бързах да бъда
утихнала пещ,
а всяка присъда
бе тежък копнеж...
Отивам си, идвам,
незнайно защо…
все търсех любима
в бяло платно.
На всички усмивки
им махнах с ръка,
та те са отбивки,
от мрачна тъга…
© Георги Георгиев Всички права запазени