Отговорът
Не ме питай за какво си мисля,
когато тъжно гледам през стената,
не ме питай дали още те искам
и защо се държа като непозната!
Не ме питай къде съм била
и какво с кой съм правила днес,
не ме питай защо мълча,
не разбираш ли, наранява ме твоят интерес!
Не ме питай защо така се обличам
и защо до късно плача през нощта!
Не ме питай, нито ми казвай, че ме обичаш,
защото съм объркана и без това!
Не ме питай по телефона с кого говоря,
не искай да те лъжа, моля те!
Не ме питай сега къде ще ходя
и защо не мога да те взема с мен!
Не ме питай какво ми става!
Не ме питай защо до късно работя!
Не ме питай от какво се притеснявам
и не ме наричай още твоя!
Не ме питай, че не знам какво да отговарям,
заслепен си и мълчанието ми в измислици обличаш...
Не разбираш ли, че ти изневерявам
и до болка другия обичам...
31.07.2010
© Радослава Михайлова Всички права запазени