Отиде си
Отиде си –
не каза нито дума,
да погледнеш
за последен път
назад не се обърна,
отмина –
като минувач,
на който
всичко тук е чуждо.
Останах на прага
да те чакам.
А знаеш ли –
ти бе ключът ми към света.
© Даниела Петракиева Всички права запазени