22.02.2016 г., 17:26 ч.

Отказвам във зверилник да живея 

  Поезия
451 0 4

В приказките всичко е прекрасно,
дори и змеят има чар и красота.
Доброто побеждава, то е ясно,
но във живота ни, не е така.

 

В живота се налагат зверовете
и остри зъби, смилат слънчев ден.
Ужасно се страхувах да порасна,
но трябваше и случи се със мен.

 

Сега четейки приказки, се крия
от гнусната помия във света.
Подвластен на словесната магия,
все нещо пиша или пък чета.

 

Дните се изнизват скорострелно
от острието дебнещо мига.
Щом лошотия в мислите ми седне,
неволно почвам в нещо да греша.

 

Отказвам във зверилник да живея.
Но как, кажете, сам да го реша?
Мислят ме за луд и ми се смеят,
че още вярвам в приказни неща.

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Искрени поздравления. Дори и в зверилника винаги има някой съмишленик...може би непознат или поет...или... но ИМА.Wali*/Виолета Томова/
  • За съжаление действителността е точно такава. Нещата ще се променят, когато нормалните хора престанат да изглеждат луди. Стихчето е много добро!
  • !!!
  • Горчива истина, но това е единствения начин да опазим душата си чиста! Харесах, Вальо!
Предложения
: ??:??