Откликнали мечти
Разпилях се на кристална
прах като от счупено
със трясък огледало...
Защо съм счупена от тебе - не разбрах?
Събрах се, залепих се, преболявах...
Изметох чувствата, натрапчивото бреме,
с метла от бяс, в изстинал, хладен миг!
Бяха пазени за теб - за неродено време...
Треперещите спомени убих.
Отпуснах се родилно-съживена
от моя непреглътнат и убиващ плач...
От себе си потърсих опрощение,
че бях на мислите сподавени палач.
Не е любов, когато те изпива,
която със жарава те гаси!
Любовта е -
въгленчета полуживи
в откликнали мечти да прероди.
© Десислава Вълова Всички права запазени
Пиши си поезията и не й слагай квалификации! Още повече неверни!
Нема нужда да "преглаждаш" дрехата, че може и да я изгориш , а и всяко нещо става с времето...