И тъй през тез тежки дълги дни
в сълзите си виждам твоите очи,
не се знае дали някой ще познае
в моята душа порива на Любовта -
по прякор Обичта.
Затуй на Бога се надявам,
тъй както Той ме нареди и нивгаш
между нас да няма сърдитни,
дано Бог така ни нереди,
че изкушение да не ни сполети -
породено от светските потребнини.
Ооо, моя мила, ако съм все още ''твоя мил'',
приеми с отвращение дори
таз идея моя -
поне за миг да зърна твойта Одисея.
© Гената Всички права запазени