Господи, стига
с тези рецепти за щастие
и диети,
с тези моркови и зарзавати.
Виж: как нейната кожа, прозрачната,
свети,
как очите ù
режат до кост тъмнината...
Тя е хубава, Господи,
толкова хубава,
но защо ù е фитнес
и гирички - пълна мъчилка.
Или искаш да гине
забравен
талантът на Рубенс
пред една електронна теглилка...
Тя е просто картина
на моите помисли смели:
окръглява деня ми, нощта ми
с движения бавни,
а край нея нащърбени,
кльощави топмодели
гълтат свойте кореми
и просто се пукат от завист...
© Ивайло Терзийски Всички права запазени
При това - не твоят
При това - по такъв красиво-томителен начин!!!!