12.06.2011 г., 22:01 ч.

Откровение 

  Поезия » Любовна
829 0 1

Аз исках да те имам, но не можех,

това за мене беше страшно.

Да те желая всеки ден и да те искам -

това за мене бе ужасно.

 

Съдбата моя е такава -

да те обичам и да съм сама,

защото любовта към теб в мен остава

и, най- вероятно, винаги ще  е така.

 

Какво да правя днес, не зная,

когато съм далеч от теб в нощта,

когато между нас настъпи краят,

когато всичко изгоря.

 

Обичах те и още те обичам,

и много страдах, че си тръгна ти.

То, както случва се понякога в живота,

твоят път надругаде отби.

 

За краха на нашата връзка вина аз също имах,

когато трябваше да действам - решение не взимах.

И как да взема аз решение да те отделя от твоя свят?!

Затова се стигна и до моето падение. Затова за мен настъпи ад.

 

Ти знаеше, че нямаше да дръзна

да отнема личната ти свобода.

Затова настъпи краят - защото всичко бе борба.

 

И всичко рухна с гръм и трясък,

и всичко падна във калта.

Затова сърцето ми изви с крясък -

защото пак остави самота.

 

Но минаха се дните и годините,

в разрухата аз оцелях.

От теб научих обич да не давам

и живота си живеех, както го живях.

 

Без илюзии и миражи,

без разбити светове,

без лъжливите тиражи

на фразата „ще бъде по-добре”!

 

Научих се да оцелявам -

да не вярвам, както вярват малките деца.

След всичко лошо аз да оживявам,

а от болката да ставам малко  по-добра.

© Лорита Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Чрез болката човек се чувства жив, чрез нея по-добър светът не е ли? Чрез болката ставаме по-добри и по-дълбоко слизаме в нас, разкривайки богатствата на душите си, Лори. Далечен поздрав от Албиона. Барона
Предложения
: ??:??