(Посвещава се на всички творци и на всички, които спомагат откровенията да се сбъдват.)
Двадесет години поезия,
двадесет години творци
споделят своите творения,
а публика сме аз, ти и ти…
Читатели, търсещи смисъл,
послания, красоти…
Творци, настоящи мечтатели
сме пак аз и ти, и ти…
Разкази, повести, драми -
храна за чисти души,
рими с мъдри послания
сътворили ги аз, ти и ти…
Картини, снимки, колажи -
пътешествия в далечни страни,
изваяни в цветове и сияние
поднесли сме аз, ти и ти…
Откровения, от сърце споделени,
откровено сбъдват мечти,
а душите си откровени
сме разголили аз ти и ти…
Неуморно „зад обектива“
други се трудят безспир,
за което поклон да им сторим
с благодарност аз, ти и ти…
Честити и вдъхновени
да бъдем аз, ти и ти…
Честит юбилей, Откровения!
Откровено всевечно бъди!
© Златка Чардакова Всички права запазени
Произведението е участник в конкурса: