"Ако понякога ти дотежи
от чужди обиди и чужди лъжи..."
Помниш ли този откъс, кажи?
Вярваш ли сляпо, че още важи?
Спазваш ли всички неписани норми
да вдигаш глава, щом над тебе се стъмни,
да чакаш с надежда и утре да съмне,
да правиш добро, за да ти се върне?
Светът бил хубав, светът бил чудесен -
нищо и никаква глупава песен...
Върни ми обратно живота на есен...
Поне да го има, макар и нелесен,
сякаш е вече във жертва пренесен,
а аз покрай него - от вихъра отнесена...
© Елица Всички права запазени
Но ти имаш времето,интелекта и душата(за мое огормно щастие)да го разбереш! Гушки