Пих текила с пълни шепи
и изгрева посрещах на разсъмване
ванилово и бледо розово - небето
целуваше ме полусънено.
Разказваше ми приказка за сбогом,
за стара лодка в пясъка на времето,
За остров зноен, но самотен-
за птици, плодове и вино.
Докосваше ме с пръсти на момиче,
прошепваше ми нежни думи
Това небе блестеше във очите ти,
но тъй и не успях аз да го видя.
© Десислава Димитрова Всички права запазени