Имам ли право на влюбване?
Мълчиш недвусмислено. А защо ли?
Цигарата изсмуква сетна капка дим,
а място много имаш в дробовете.
Защото този дим отрови само моите...
И този път дори не обещаваш да се върнеш.
Изтрити ленти- пътният паваж
не казва накъде да тръгнеш.
И сляпа улица посочва, че стоя зад нея...
Поредна глътка топъл дим,
а тялото ми да поеме още няма място.
Цигарата угасна, но огънят във мене пари.
И ти я стъпка с лъскавата си обувка...
Угасна и жарта във мене.
Треперещо дърво се моли
есента да се забави.
Но тя не чака,
не се договаря за секунди време
и не ще да чува никакви молби.
Звън! Звънецът изпищя.
Времето за свиждане приключи.
Дата за поредна среща вече няма.
Целувам те по бузата и вече зная -
последната целувка аз отдавам.
Започвам да се уча да отказвам
и цигарите, и тебе...
Защото тялото ми няма място
да бъде домакин на гостени отровни...
© Симона Гълъбова Всички права запазени