Легло от листи
за измръзналия сняг
застла гората.
Брезата първа
за любов със зимата
съблече клони.
Косите цветни
си подстригва есента.
Листата капят.
Прегръдка снежна
чакат трепетно в мъгла
дървета голи.
Раздава грозде
кехлибарени лъчи
и глътки сладост.
Със смях наднича
виното от бъчвите.
Кипи ширата.
От жълти дюли
капят ароматите
на лятна радост.
Зрънцата житни
крият сънищата си -
мечти в земята.
Цветя последни
свиват се в градините
с тъга незрима.
Димът поляга
сивкав зад комините...
... Пак идва зима.
© Аэлла Вихрь-Харпиевна Всички права запазени
си подстригва есента.
Листата капят"
!!!