ПАНАГЮРКА
Съгражданка съм аз на Райна,
във този град съм аз родена,
във вярност и любов безкрайна
от малка аз съм закърмена.
Обичам буйните потоци,
що от Буная лудо тичат,
научих техните уроци
историята да почитам.
Обичам пъстрите поляни,
с вековни буки оградени,
от слънце целите заляни,
възхита будят те у мене.
Оборище - име светиня
за всяко българско сърце,
със него детството премина,
младостта и старостта дойде.
Лисец, Братия, Луда Яна,
площада с паметника горд -
на тях аз вярна ще остана,
на тях и на моя мил народ.
Гордея се със тебе, Райна!
На теб аз искам да приличам!
Със обич чиста, всеотдайна
Родината си да обичам!
© Анка Келешева Всички права запазени
Живяла съм в Кърджали, Пловдив Стара Загора и сега в Ямбол, но родния град те тегли като магнит и спомените от детството нищо не може да ги замени.
Радвам се, че съм те разчувствувала и надявам се, че съм намерила приятелка.
Весела Коледа, Даниела и Честита Новата 2012 година.
Живот, здраве, много успехи, радост и щастие!