Парадоксът на богомолката
Тя впечатлява със изящността си.
Ръце прилежно сбрани пред гърдите.
Префинена. С божествена нагласа.
Създадена за пост и за молитва.
Застава плахо, кротка и стаена,
досущ като разкаяна мадона.
Животът и съвсем не е за сцена.
Нито приют за девствени матрони.
Тя погледи избягва да привлича.
Наясно е с природните закони.
Прилича на засрамено момиче.
Или на лист, преди да се отрони.
А всъщност чака. Чака любовта си
в невероятна по рода си среща.
Неистов глад. Разгарящи се страсти.
Усещане. Нагон. И още нещо.
Дочувате как чувствата и хрускат,
разкъсвайки поредния избраник.
И сексът е превърнала в изкуство
да се възбужда, докато̀ се храни.
Живее с цел да продължи рода си.
И няма спомен за кога. И колко.
Щом от любов изяжда обичта си,
Не я съдете. Тя е... Богомолка.
© Александър Калчев Всички права запазени