ти си една такава
маргаритка
от цимента израснала
път си проправила
към сърцето ми градско
жадувам те адски
да те разлиствам с вълнение
венчелистче по
венчелистче
по
тротоара разбит
следа да оставиш
до дома ми сив
да те погалвам с пръсти
да те докосвам с устни
ти си една такава
ту в душата ми цъфнеш
ту в главата ми щъкнеш
разбъркваш ми кичурите
гъделичкаш ума ми
маргаритка случайно
от цимента израснала
© Пепър Формаджи Всички права запазени
Хареса ми стихото, може да има различни прочити.