За… паричките на Кремъл,
днес прочетох новини:
Кой по колко тук е вземал
левове, за черни дни:
Журналист, на месец лапал
две-три хилки, ей така!
С черни краски да не цапа,
той - съветската мъгла.
Пълен куфар е прибирал
наш велик политолог,
Путин - той да презентира
в телевизии - анблок!
Депутат пък взимал тройно!
Мъкнел рубли със торби!
Ако НАТО - той - достойно
от трибуната громи!
Куп копейки е натрупал
и един краставичар -
наш мастит водач на група,
с Митрофанова другар!
А пък наш, добър министър,
сам е взел чувал евра!
Договорът щом разписал
за съветската тръба!
Топ пилотът - също трайно
е разчитал на процент,
да не праща - към Украйна
нищо в този лош момент!
Мигом взех да ненавиждам
аз продажните души!
Но - не ща да ги обиждам,
че се дупят за пари!!
Юри
Йовев
Ноември
2022 г.
© Yuri Yovev Всички права запазени
Добре че са мометата, да помагат! 😀
Ако съм честен и аз съм бъркал в меда навремето! 😀