Ей нá ма, днес - прифасуниран!
Подарък бадънарка имам аз
и цел галон боя купúх. Умирам
да вапцам целийот етаж.
'Ма първу - шапка ала "книжна преса"!
Убачи йощ са чудя ква дъ й тя,
чи някой аку тук съзре намеса,
политическа пък... Йок от мен файда!
Оранж ли аку йе - ши пея
"оранжав герберът, оранжаво нибе",
áку йе чирвена - ши люлея
поле от макове чирвени... Как пък не!
И синя шапка май не мо'а сложа,
чи туй е знак за... Синийот разкол!
Е, ква да слагам!? Пусти интереси!
От туй 'ш ма 'фани зъл холестирол!
* * *
Аз явну няма са прифасунирам,
чи туй ни йе, аз знам си, 'ич шига -
в зандана бързу, бързу 'ш ма пратят...
Пък аз съм партия "От ръж - боза"!
© Петя Кръстева Всички права запазени
((( )))