ПАРТИЗАНСКА ЕПОПЕЯ
Партизан за бой се стяга –
пъха в джоба джиесем,
мята се на “Мерцедес”-а
и отпрашва към “Цар”-я.
В парламента със авери
далавери ще крои:
кокал да приватизира,
зелник тлъст да изяде,
да заеме топло място
в някой рентабилен борд,
да урéди и родата,
че мандатът свършва веч.
Боят страшен ще’й, но славен
в депутатски кулоар –
ще звънят валутни саби,
компромати ще гърмят.
Най-накрай с ръце ще плеснат
и ще се прегърнат в миг
партизаните партийни,
дивни люде в шарен свят...
© Атанас Димитров Всички права запазени