ПАУНОВО ОКО
Летели гуси-лебеди...
Любов като пауново око -
от бялото се раждат всички багри.
Тъжен писък на самотен лебед,
като глътка стрес против виагра.
Любов като пауново око -
кратък миг от тих космичен полет.
Песничка за лебедова вярност,
като стон на осланена пролет.
Любов като пауново око -
нежен звън от твоята омая.
Тих рефрен на лебедова песен,
като сянка на мечта в безкрая.
Любов като пауново око.
Импулс, непредвидим до плюс безкрайност,
събира предвидимите посоки
в дебрите на божиите тайни.
10 февруари 2010 г.
© Николай Христов Всички права запазени