Майката природа не рушете.
Въздуха, почвата, водата не мърсете.
Това не са изтъркани клишета,
това е мъдростта на вековете.
Че който унищожава природата
в името на интересите си груби,
в името на печалбата, изгодата,
тъй и себе си губи.
Господа "бизнесмени", вие се вразумете,
недейте да съсипвате околната среда!
Поука от думите ми си вземете,
не и причинявайте повече вреда!
© Георги Всички права запазени