10.02.2011 г., 19:54 ч.

Пази се и бъди човечен... 

  Поезия
501 0 0

Не виждай истини измамни
там, където тях ги няма.
Хората фалшиви са и странни,
вярват в своята измама. 

После обвиняват други
за кървящите си рани,
причинени им от думи,
чак горчащи от измами. 

В очите вглеждай се, внимавай,
там прозират тайни мисли.
На изпечени лъжци не вярвай,
любов от тях недей да искаш. 

Нежност, криеща измама,
смях, изтъкан от фалшивост.
На такива ти недей се доверява,
болка носят и без милост

всичко в теб убиват... бавно,
за да те превърнат като тях -
сълзи ти пращат и безславно
потапят те в море от грях. 

Кажи ми ти в света ни грешен
кой ли вятър те довя?
От фалш пази се и бъди човечен,
о, ангеле наивен... без крила.

© Или Дадарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??