Пчеличка
Пчеличка златокрила,
много си работлива.
Гостенка на всеки цвят си!
Пренасяш ти прашец,
за да правиш медец!
Дечицата болнави
с него ще станат здрави!
Но, не е ли тя на кеф,
ще те жилне по ръчички и вратле.
Не плачи, не бой се -
отровата е лек от век!
© Мина Конарова Всички права запазени