Смаляват се високите води
със есенно небрежно постоянство.
И всичко, незабравено преди,
сега изпълва светлото пространство
на кроткия и сънен пейзаж.
Вик непонятен буди тишината.
Смирена нежност става верен страж
на палавия ноемврийски вятър.
И се прегръщат думи и сълзѝ
по тихите пътеки безвъзвратно.
Една печал безсмислено пълзи
и вика всички спомени обратно.
Във тъмнината пада златен лъч
и сенки две внезапно се прегръщат.
Спасили се от непонятна злъч,
душите ни към любовта се връщат.
© Нина Чилиянска Всички права запазени