21.09.2024 г., 7:36 ч.

Печатът 

  Поезия
50 0 0

   

                 П Е Ч А Т Ъ Т

 

Най-богатите аристократични фамилии,

нямат достъп до Шенгена на обикновените хора

и страдат от царската болест Хемофилия,

пречеща им с живота истински да се борят.

      

Следствие от уникалния почерк на Господ,

закодиран чрез вечната азбука на ДНК молекулата,

умно погледнато,положението е елементарно и просто

в история тъжна от мистерията забулена.

 

Богатите госпожи без много да се замислят

за ползите и "вредите" от кърменето,

лишават рожбите си от дълбокия смисъл

за значението на коластрата на Биологията във сървърите.

 

Факторите осем и девет важни при кръвосъсирването

не получат ли печата си за легитимност,

не могат,кръвта с влиянието си да подсилят 

и тя изтича коварно в моменти сюблимни.

 

Дойките дори да участват с коластра,

тя не е онзи ключ единствен,оригинален,

който да влезе в своята си ключалка

и да отключи на Битието Сакралната тайна.

 

Кърменето е естествената имунизация,

крачеща бодро и оптимистично през вековете,

осигуряваща най-важните фактори,

без които животът бива фалшиво заплетен.

 

В тази висша среда върлува и промискуитета,

лишаващ обитателите й от здравословен каданс,

така,че на богатите хералдическата щафета

доста често лишавана бива от шанс.

 

Бедните многобройни фамилии

по принцип,са си всичките бедни,

но при тях млякото се лее във изобилие

и отмива "хералдическите последици".

 

Често Господ бива упрекван,че не е справедлив,

но Той много добре си разбира от работата,

с правото на избор всеки сам си е крив,

когато не му се получава истински изживяването.

 

13.09.2024г.гр.Свищов

© Красимир Кръстев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??