Пехотинец
(на Johnnie Крачката)
Зад мъдростта се криех век!
Беше тя предана закрилница
и от раните не потърсих лек,
а бродих с цяла армия навред,
все по-сам дори и от самотата.
Зад ротата и най-отпред
и до ръба, до брега на морето,
вълните дори не мълвят,
а в марш разбивайки се поредом,
без глас твоето име ми крещяха!
© Слав Петров Всички права запазени