Пей ми
За великата река
И наводненията
Полетата с царевица
И избелелите
От слънцето усмивки
Покажи ми стари снимки
Как развяват знамена
Искам да се върна пак в училище
И да се търкалям във калта
И после искам да изляза от тази локва
И дъжда да спре да блъска
Искам някой да открадне котвата ми
За да се върна вкъщи
Пей ми
За Луизиана
Кухата китара да дрънчи
Като дъжда
И слънцето нарязва въздуха в дъга
С последните лъчи
Пей ми
Бавно
Както плачат негрите
По великата река
30.05.2007
© Десислав Илиев Всички права запазени