Изхвърлиха ме на боклука.
Нима съм вече непотребен!?
Отритнаха човек от тука!
И го направиха с "молебен"!
Такъв съм аз от две години...
А можех аз да съм полезен!
Пращя дори от дух и сили,
а и по детски съм изплезен!
Аз мога тежести да влача,
защото аз съм мотивиран
и с първенците да закрача,
а аз изкуствено съм спиран!
Сега стоя във "трета глуха",
захвърлян нейде в Обществото...
"След шейсете, той да го духа!
Той да си седне, да си кротне!
От туй, че тъй съм изостовен,
аз винаги ще се нервирам!
Но аз не съм във дупе правен...
Аз изход винаги намирам!
И днеска истински работя!
Не съм се пльоснал, изоставен!
На този Свят, аз се кикотя
и глупостите ме прославям!
1996г.София
© Христо Славов Всички права запазени