3.05.2011 г., 19:07 ч.

Пепеляшка 

  Поезия
835 0 6

Дойде, възседнал белия си кон.

Но не разбра, че аз съм Пепеляшка.

За миг надникна в бедния ми дом

и отлетя в галоп по пътя прашен.

 

А толкова го чаках! Нощ и ден,

сама край догорялото огнище.

Небето вън заплака вместо мен.

Но той препусна. И не каза нищо.

 

Остана ми единствено съня.

Там принцът в Пепеляшка все се влюбва.

Танцуват в унес чак до сутринта.

Пантофката тя после си изгубва...

 

И винаги сънят ми свършва тук.

Отива си с нощта една измама.

Навярно оня принц е малко луд.

И Пепеляшка днес изобщо няма.

 

Обаче вярвам - в другия живот

ще досънувам своя сън до края.

И конят бял, потънал в прах и пот,

ще спре край старото огнище, зная.

© Гълъбина Митева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??