Пеперуда
Къде летиш безумна, пъстрокрила,
събрала цветовете на света.
Ти горда си във своята коприна,
не търсиш нито обич, ни тъга.
С дъха на лятото пристигаш още
и ето, че потрепва изведнъж,
разтваря се за тебе всяко цвете,
като за чакан от години дъжд.
И други пеперуди не признаваш вече,
сама откриваш свойта красота,
събираш аромати най-различни,
но пак една е твоята съдба.
Отлиташ с вятъра сега в безкрая,
забравила едно на този свят,
че любовта на пеперуда не прилича,
която да опита всеки цвят.
© Диана Всички права запазени