Пеперудена смелост
Когато те хване за гърлото
и ти запуши устата;
когато във мишка превърната,
цвърчиш и побягваш нататък;
когато ти върже ръцете
и ти се смее в лицето;
когато от тебе отнеме те
и в теб е всичко отнето;
щом ти ровичка в багажа,
да ти извади бельото,
и те простре на паважа,
и ти тупти във ухото...
... то е настанало време
за една глътка прекрасна –
бубата страх да поеме,
сила в кураж да порасне!
© Владислава Генова Всички права запазени