13.08.2010 г., 23:09 ч.

Персеиди 

  Поезия » Любовна
585 0 4

 

 

Намисли ли поредното желание –

при тебе те се сбъдват скоротечно –

мечта в завоя и… топло признание...

С очите си притиснеш ли, крайречно

газела до гърдите си, с потаен вик,

застинал в лоното на устни нежни –

залива те смехът ù звънък, и във миг

разплисква се в зениците безбрежни.

 

Не са ти нужни искри и звездопади,

едва спасил се от горяща нега,

в равното пресичаш сънени ливади,

още търсиш сляпо свойта свобода.

Поредният смисъл, и в опита горчив,

не и последен - от Слънце погален -

по алеите стъпваш "беден", но щастлив

в живота познал си и пламъка ален!

 

 

© Мери Попинз Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??