Друмниче, о, нека двама да пристъпим
към буйните коне, ей там, покрай брега...
а пак без посока търсим и блясък елмазен.
Доскоро трапчинките бяха за тебе игриви,
днес порива светъл издъно е смазан.
в новата пролет, зелено накитена,
аз виждам и жълтата, тъжната есен
и тя е с мъдрост от песни заситена...
© Мери Попинз Всички права запазени