27.04.2013 г., 9:43 ч.

Песен за далечен Виетнам 

  Поезия » Гражданска
451 1 0

Една война в сърцето те прониза...
Натрапиха ти мръсната война!
Във нея ти показваш героизъм
и пазиш мястото си във света!

Агресори запратнаха ръкави
в една война на Север и на Юг,
но ти ги срещна със юмруци здрави
и всички ги направи на боклук.

Тук  Франция се срещна със позора...
Получи  ритниците си при Фу.
Гневът на дълго страдалите хора
отнесе я като велик тайфун...

А  янките със бомби и ракети
нахлуха във далечната страна...
И те, като агресори проклети,
ще имат, знам аз, същата съдба!

О, ти за своето Отечество  се бориш,
за своя дом, за своите деца,
за свое място във Историята спориш,
зад теб стоят и хората в света!

Но раните и черните забрадки,
и сълзите във детските очи,
и жертвите в нестихващите схватки -
кой може с лихвите да ти  плати?!

  Написано по време на Войната!

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??