5.01.2007 г., 12:44 ч.

ПЕСЕН ЗА МОРЕТО 

  Поезия
1225 0 3
Като черно покривало,
спуска се навън нощта
и покрива с плътното си одеало
и морето, и света.

Морето пее прощалната си песен,
изпращайки навън деня,
задъхано от идващата есен,
която безпощадно му отнема дъха.

А плажът цял от студ настръхва,
смутен от разлюлените вълни
и рой студени сини пръски,
като рой блещукащи изкри
обливат тоз самотен плаж.

И пее морето своята песен,
за отминало лято, за млада любов,
за кораб бял от вълните понесен
и на любимо момиче прощалният зов.

Пее морето.
И светът притихнал,
присвит от студа,
слуша тъжната песен,
въздъхва и посреща есента.

© Анита Райкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хареса ми, имаш талант! Формата се оправя. Добре дошла в нашето доста порастнало вече семейство! От мен 6 за идеята и за добре дошла!
  • Въздействащи думи, но слабо като форма. Пише се искри, а не изкри.
    Ще трябва да поработиш още. Поздрав!
  • Хубаво е......
Предложения
: ??:??