Дочух аз тази вечер, сред тревата
засвири леко мъничко щурче.
И с песен, чак от детството позната,
омайва всички с нежното гласче.
А Месечко поглежда от небето
учуден, слух напряга във нощта.
Цигулчица прегърнало щурчето,
вълшебство разпилява с песента.
И чудо сякаш стана сред тревата,
за миг превърна всичките в деца -
луд Вятърко, звездици, дървесата
сънуват цветен смях със песента.
© Мария Всички права запазени