Песимистично-оптимистично
по канибалски :)
Животът завоня и се оплиска,
подгони си опашката със стръв,
ухапа я, неистово изписка
и заоблизва рукналата кръв.
Кръвта събуди дремещото войнство
на кърлежи, бълхи и друга гад,
чието неотменно главно свойство
е - винаги умиращи от глад!
Опашката потръпна отмаляла,
животът се присви и отесня,
гадта присви очи освирепяла
и зъбите показа на света.
А той, изпаднал в шок, не се опълчи -
замръзнал в каталепсия титан,
подгонен като псе от зъби вълчи,
оглозгван, онемял и опикан.
Накрая все пак има и поука –
изплюскала от алчност този свят,
по силата на висшата наука
гадта измира – знайно е. От глад.
© Нелиса Всички права запазени