Петко дай му сладолед!
Някога на ден по пет,
друг път повече дори.
Като му дадат пари,
в тръст към магазина тича...
Ала сладолед обича
Петко явно прекалено!
Гърлото му – зачервено
цяла седмица е вече.
Ох, дорде го излекува,
май ще трябва отдалече,
сладоледец да бленува.
© Борко Бърборко Всички права запазени