26.10.2008 г., 20:44 ч.

Пеят петлите - по първа любов 

  Поезия » Любовна
777 0 8
Пеят петлите - по първа любов.
В кьошетата дремят сенките слепи.
Усмивките - наниз на тъжен живот.
Офицера го взеха с последния ход.

Звездите хапят луната самотна,
спъват се лудите в очите човешки.
Гората пее по овчарски сиротна,
блудницата проклина улични грешки.

Пеят петлите - по първа любов.
Камбани ядно гълтат тишината.
Църквата се срути върху некръстения поп.
Неизплаканата ми сълза - заплака.

© Свобода Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??