С горещи и чувствителни пръсти
ще настроя моето раздрънкано пиано.
С най-верен и затрогващ тон да усетя
пак чувства изтръпнали, заспали.
Защото...
Все някой със очакван стон ще буди...
Те, гордите, не търсят спасение
в общоприетите заблуди...
Те, сгушените, в съновидение
от благословени чертози,
не отпътуват в безпътните
пространства празни,
защото...
Тях винаги ще ги открива
моето акордирано пиано
с най-чувствителните пръсти...
© Мариола Томова Всички права запазени