Шестгодишната, Мартина,
с петгодишния, Младен,
пожелаха в тази зима,
да си спретнат, Пикник ден!
Взеха кошница с продукти,
пълна с вафли и халва.
С девет неизвестни фрукти,
с две бутилки със боза,
с шест - небелени банана,
с три шишета соев сос,
с четри банки със хумана
с по едно парче кокос,
с осем едри, жълти круши,
с пет компота ананас,
и със седем щайги суши
точно в десет, в този мраз,
те… поседнаха на двора
до високия дувар,
да си хапнат - като хора
под огромния чинар!
Юри
Йовев
Октомври
2021 г.
© Yuri Yovev Всички права запазени
Произведението е участник в конкурса:
Да обогатим света на детските игри с броилки за най-малките »