Квачката с наперена походка
пак изведе пиленцата на разходка.
Все оглежда се и пази,
някой рожбите и да не сгази.
Много са красиви, пиленцата мили,
черни, жълти, бели – пухкави и смели.
Но съвсем не знаят те,
накъде без мама, накъде!
© Рени Маргина Всички права запазени