Тъй, както си живеем мъдро,
под благия поглед на Европа,
решихме да си построим пилон,
във сърцето на Родопа.
Да издигнем трикольора,
най-отгоре да се вей!
Като нас да няма втора
страна, родина на Орфей.
Изчислено бе от изток,
да го веят ветровете,
но някак духна от Сахара
и флагът взе че се оплете.
Пък нали сме древна нация
и технически народ,
та дори да няма знаме,
става за гръмоотвод.
Ще складираме енергия.
Що ни трябва АЕЦ, ВЕЦ?
Изчислили сме си всичко,
от игла, та до конец.
Ще захранваме Европа,
Тесла ще строи заводи
и ще изпреварим всички
проспериращи народи.
А Родопа.... ех, Родопа,
да плаче или да се смей,
дали се тюхка Калиопа,
че тук родила е Орфей?
Авт. Весо 18.07.2023г.
© Веселин Христов Всички права запазени