При толкова забрани
и тази скрита любов,
която клокочеше в гърдите
на ближния...
(Ах, този сладък плод!)
При толкова ярост
и желание да владеем
другите...
Дойде свободата
и освободи инстинктите.
Настъпи паника.
Някои казват – било от радост.
Малко им повярваха.
Кой каза,
че ситите не вярват?
© Стойчо Станев Всички права запазени