ПИРУВАШ ЛИ
Пируваш ли?... Пирувай!
Птицата ти далеч отлетя...
С хиените флиртувай!
Не питай... дали я заболя!
Самовлюбен, я захвърли
в най-бурния пожар,
крилете й нежни опърли,
но... полетяха... Божи дар.
Полетът й безметежен,
прекърши твоите криле,
а погледът копнежен,
името й пламенно зове.
Пируваш ли?... Пирувай!
Сърцето ти крещи, боли...
С чашата... не се преструвай!
Бокал е тя на твоите сълзи...
31 01 2018
© Надежда Борисова Всички права запазени