П И С М О Д О Д Я Д О М Р А З
Защо ли, дядо Мраз, във твоя кош
вълшебен, във шейна голяма,
към мене се показа толкоз лош,
за мен подарък в него няма?
Защо си мислиш, че сал децата
еднички те посрещат с радост,
дали не знаеш ти, че сърцата
очакват те и в трета младост?
От теб не искам дрънкулки скъпи.
Едничък искам аз дар голям:
към мене със радост да пристъпи
другар сърдечен и скъп, желан.
Не ти се сърдя, мой дядо мили.
Дошло е късно мойто писмо.
Със бърза поща ти изпрати ми
туй, що те моля, направи добро!
© Анка Келешева Всички права запазени