Посвещавам го на Бисер Извънземния, който от години живее зад океана.
ПИСМО ДО ИЗВЪНЗЕМНИЯ ПРИЯТЕЛ
Здравей, приятел извънземен!
Само ти остана ми май верен...
затова реших писмо да ти изпратя
и да ти опиша в него, как си патя.
В държавата едно и също –
живеем трудно, ден за ден...
едни със далавери гуши правят,
но повечето бедни са кат мен.
През лятото пак избори ще има,
за мързеливци в двата парламента*
кандидати много ще се състезават,
но всичките отново ще са мента.
Писна ми, друже, да ме мамят,
да ме заливат с купища лъжи,
от небето и звездите да ми свалят
само с нов мандат да продължат.
„Баста- казах - Няма да се връзвам”
и почнах честичко да ги попържвам
но файда не ще да има от това,
щом гласуваме, а мислим след това!
Така живея, друже извънземен,
псуващ, ала с нищо непотребен...
Дано от казаното вземеш си поука -
да не помисляш да се връщаш тука!
*Народно събрание и Европарламент
© Валентин Добрев Всички права запазени