Плах опит
Страхувах се във думите си да не вмъкна укор -
без умисъл, без намек за шега.
Така и не можах да ти докажа,
че мога да ти бъда дъщеря.
Дали пък ще успея - ти как мислиш?
Или ме виждаш вече само със вина?
Не искам да ти кажа „Лека вечер!“
и да потъна кротко във нощта.
И досега не мога да намеря думи,
да ти опиша като в пъстър гид,
как искам мир да има помежду ни.
Отварям устни – няма вик.
Знам, ти още не разбираш
пенливите вълни на моя нрав.
Но моля те, нали обичаш вино -
налей любов във моя опит плах!
© Сабина Петрова Всички права запазени