Как се гаси Любовният? Пламък!...
Как се забравя твойто Лице?
Как да преобразувам във Камък
своето буйно, буйно Сърце?!...
Не!... Не угасва Любовният Пламък!
Още милея за твойто Сърце,
още копнея за Погледа сладък
на твоето нежно, нежно Лице,
още се радвам на онзи Подарък,
който получих от твойто Сърце -
Любовният Пламък става по-жарък,
дори да ме няма в твойте Ръце!
© Васил Иванов Всички права запазени