Планетариум
От небето на нослето
кацна мъничка звезда.
После прелетя комета
и планета засия.
Пътят млечен ме подкани –
със ракета полетях
край "джуджета", "великани"
със незнайни имена.
Срещнах в този полет нощен
куп животни, същества -
от легенди, със скок мощен,
сякаш, спрели над света.
Слънцето накрая светна,
приземих се у дома –
върху "Синята планета",
най-красивата – Земя!
2013
© Ваня Всички права запазени